This work space has been designed for an Exhibition Design company called Ludomentis, the theme being ‘Playground of the Mind.’  It has been designed to be a welcoming, dyanmic place that invites both client and public in as well as being a pleasant, inspiring place for the creatives who work there.The workspace can accomodate 20 employees on site but has the facilities for many more. Employees may even work from home if it suits but amenities such as the workshop or client meeting places are available on site should they require. The environment is designed to be in use both day and night recognising all individuals have different schedules and lifestyles.  This space has been designed around the employee as an escape from the draconian impersonalisation often seen in modern offices. Employee choice is forefront; there are desks available to personalise, or not. Entry to the workspace is directly through the neuron tent and exhibition area but there is also an external glass staircase and elevator which leads up directly to the office area at the back of the building.

I wanted to create an environment that catered for everyone and was also inspiring, this led me on to think about using organic brain structures as inspiration, how different brain states allow for better productivity. I designed a 3D brain cell structure that could be used as a multi-purpose area called the neuron hub, this is the nerve centre of the building. It is designed to be a place where creatives can meet and collaborate together on projects in an alluring environment. It is also a facility with which to welcome clients, do presentations and pitch ideas. When not in use for these it could also be opened up to the public as part of the exhibition display. The area around the neuron tent is the main exhibition space including wall displays and interactive installations. The Cool-off Cupola is located in the upper chamber of the neuron dome, a place for employees to unwind when they are stressed. It is an employee only area which is accessed from the first floor office area. 

The Ludomentis universal design theme extends to welcoming the public as well as clients in and letting everyone share the experience of the space. The workplace has been designed to be accessible for everyone including wheel chair users. The design is centred around breaking down barriers between people, encouraging collaboration and participation which in turn promotes creativity and growth. To find out about my design process visit my blog.

IMG_6647e
IMG_6488e
IMG_6487e
IMG_6646e
IMG_6498e
IMG_6652e
IMG_6582
IMG_20161025_182004
IMG_20161028_135010
IMG_6647e
IMG_6488e
IMG_6487e
IMG_6646e
IMG_6498e
IMG_6652e
IMG_6582
IMG_20161025_182004
IMG_20161028_135010

© 2016 nomimaci designs. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Pinterest Social Icon